יועצת ומלווה בני משפחה מטפלים בהורים,
מרצה ומנחת סדנאות לגיל ביניים וגיל שלישי בנושאים מגוונים

הפעילות שלי מתמקדת בארבעה תחומים עיקריים:

ייעוץ וליווי משפחות מטפלות

סיוע לעובדים מטפלים במקום עבודתם ובניית אסטרטגיה ארגונית בנושא

מנחת קבוצות ומרצה לגיל ביניים ולגיל השלישי בנושאים מגוונים

אימון אישי

קצת עליי

הנני בעלת תואר ראשון במדעי החברה, בוגרת מכון אדלר במסלול גיל שלישי ומאמנת אישית. סיימתי קורס התערבות במשבר של מכון מעגלים והכשרות נוספות בתחום הסיוע והתמיכה.

את הקריירה שלי כבת משפחה מטפלת (caregiver) התחלתי לפני למעלה מעשור, כשהמציאות שלי השתנתה ביום אחד ונקלעתי למצב טיפולי שדרש כוחות פיזיים ותעצומות נפש.

את נסיוני המקצועי עם המבוגרים החדשים רכשתי בניהול מועדון גמלאים ובעבודה קהילתית רב-גילאית. שם, ראיתי את הצרכים של אוכלוסיית הגיל המבוגר ומתוך הקשבה ורגישות בניתי סדרת הרצאות וסדנאות ייחודיות שעונות לצרכים אלו.

השילוב בין הידע האקדמי והמקצועי שלי והניסיון האישי מהבית – גיבשו אצלי את ההחלטה לתרום ולסייע לבני משפחה מטפלים ולקבוצת המבוגרים במקצועיות ובאחריות

בני משפחה מטפלים

כשהפכתי לבת משפחה מטפלת (caregiver) חיי השתנו. נדרשתי למחויבויות חדשות בטיפול השוטף תוך כדי ניהול חיי עבודה ומשפחה סדירים. הדאגה הייתה הצל שלי, הטלפון שאף פעם לא היה במצב שקט, הרצון לתמוך רגשית ופיזית בהורה היה גדול אך לעיתים, לא מצאתי כוחות גם לעצמי.

מה זה מצב טיפולי?

מצב טיפולי הוא כל מצב בו ההורה או בן/בת הזוג נדרשים לעזרה של בני משפחתם. בין אם מדובר בליווי לבדיקות רפואיות, טיפול בענייני הבנק של ההורה, סידורים בירוקרטיים לקבלת זכויות, עזרה בקניות וכל סיוע פיזי ורגשי שנדרש.

מה חשוב לדעת כבני משפחה מטפלים?

יש דרך להקל על המסע הטיפולי, אנו חייבים לשמור על עצמנו בכדי שנוכל להעניק סיוע מיטבי, אין צורך לנהל ויכוחים על העבר עם הורינו או מי עושה היום יותר מבין אחינו. לעולם לא נוכל להשביע את הרצון של כולם.
המסע הטיפולי הוא מתנה אמיתית לעצמנו, תורמת לצמיחה אישית ומשפחתית והסיוע להורה ישאיר אותנו עם תחושת סיפוק וזכרונות נעימים.

לאור נסיוני המקצועי והאישי ובהמשך להשכלתי בתחום גיבשתי תוכנית היערכות למשפחה המטפלת, סיוע התנהגותי רגשי להורה החולה, צברתי מאגר מידע גדול של זכויות ונותני שרותים יחודיים לגיל השלישי.
מספר מפגשים מצומצם עמי יחסוך לכם אובדן ימי עבודה, שעות רבות של בירורים, התרוצצויות ועוגמת נפש.

תכנית היערכות למשפחה המטפלת

רוצים לשמוע עוד? דברו איתי

סיוע לעובדים מטפלים

כחלק מהחזון שלי לסייע לעובדים המטפלים ביקיריהם והעלאת המודעות הארגונית והכרה בקשיים של העובדים בניתי תכנית סיוע לעובד וייעוץ והכשרה למנהלים בארגונים לקביעת אסטרטגיה ארגונית דו כיוונית המכירה ותומכת בקושי.

מהי התמורה הארגונית? הקטנת היעדרויות, מניעת עזיבה של עובדים, חיזוק מחוייבות העובד לארגון, שמירה על התפוקה ותרומה לתדמית ארגונית חיובית המסייעת לעובד.

התוכנית בנויה מארבעה מסלולים (שניתן לשלב ביניהם):

הרצאה: בני משפחה מטפלים – אתגרים והזדמנויות

ההרצאה סוקרת את התהליכים הרגשיים והפיזיים שעוברים על המטפל העיקרי. אסביר איך אפשר להיערך קדימה בטיפול עתידי עם ההורה, אתן דרכים לשילוב בין עבודה וטיפול, נכיר מידע בנושאים משפטיים כמו: ביטוח לאומי, עובדים זרים, ארגוני סיוע ועוד. והכי חשוב – ניגע בנושאים אישיים – איפה אני בכל הסיפור? ומאיפה מביאים את הכוחות והמשאבים האישיים?

סדנאות מידע והעצמה לבני משפחה מטפלים

הסדנאות נותנות כלים מעשיים שתורמים לניהול וייעול הטיפול. יציאה מקונפליקטים משפחתיים, וינטלציה רגשית, הנגשת מידע ונמצא את הכוחות המניעים אותנו בטיפול. כמו כן, במהלך הסדנה יקבלו המשתתפים שירות דיגיטלי שייתן מענה על בעיות ספציפיות בהתנהלות הטיפולית.

הדרכת מנהלים בארגונים לאיתור והבנת צרכיהם של עובדים מטפלים

הדרכת מנהלים בארגונים לאיתור והבנת צרכיהם של בני משפחה מטפלים – העלייה בתוחלת החיים גורמת לכך שיש יותר ויותר עובדים הנאלצים לטפל באדם מזדקן במקביל להיותם חלק מעולם העבודה. האתגר הניהולי החדש הוא הכרת הקשיים והצרכים הייחודיים של העובד המטפל ונתינת מענה הולם. דבר שיוביל לשיפור התקשורת הארגונית, יחזק את תדמית הארגון, וימזער את ההשפעות השליליות של היעדרויות, איחורים, ירידה בתפוקה ובמקרים מסוימים גם בעזיבת מקום העבודה.

ליווי פרטני לעובדים בארגון

עבור ארגונים שיש להם מספר קטן של עובדים מטפלים ורוצים לתת מענה אישי וספציפי עבורם, אני מציעה שירות ייעוץ פרטני לכל עובד.

רוצים לשמוע עוד? דברו איתי

העשרה חברתית

הרצאות וסדנאות העשרה

בתקופת החיים החדשה אנו חווים שינויים המאפשרים סבב חדש של חיים פעילים, מציאת משמעות מחודשת ואף עדכון יחסים עם סביבתנו.. בסדרת ההרצאות שפיתחתי העשירות בתוכן ובמידע עדכני אני פותחת צוהר אל תקופת החיים המאוחרת והארוכה שבה נוכל לרכוש כלים לחיים איכותיים ומלאי ענין.

הרצאות

חמיות וכלות יכולות (באושר) לחיות

האם יחסים אלו מושפעים מבדיחות ודעות קדומות? מה קורה בתרבויות אחרות? ומה עושים כאשר גבר אחד החליט ששתי נשים חשובות בחייו צריכות לחיות יחד? בהרצאה ינתנו טיפים והמלצות להתנהלות נכונה לכלה ולחמות.

על נתינה ועל קבלה

נתינה וקבלה עוברים כחוט השני לאורך כל חיינו במערכות יחסים שונות. איך לתת מעצמי אך לא את עצמי? מי מילדנו יוכל לתמוך בנו בזקנתנו? ידעת שקבלה היא אומץ כח ומודל ?!

תחושת הבדידות

מהי בדידות? אילו גורמים אישיים וחברתיים משפיעים על תחושת הבדידות? מה קורה בעולם? ומהם הדרכים לצמצם את תחושת הבדידות.

התמודדות עם מציאות משתנה

אנו חיים במציאות יום יומית שמשתנה מדי יום והשינויים לא פוסחים גם על חיינו האישיים. מהם הכלים שעומדים לרשותי כדי להתמודד עם המציאות החדשה ומה אומרת על כך הפסיכולוגיה החיובית.

יחסים במשפחה הרב דורית

עם העליה בתוחלת החיים התפקידים בתא המשפחתי הולכים ומתרבים ומשפחות רבות הופכות להיות רב דוריות עם צרכים האופיניים לכל דור. איך שומרים על תקשורת טובה? איך שמים גבולות? מהם הכללים לסבאות וסבתאות נכונה?

תוכניות, מטרות ומשמעות

סדנת הרצאה הבוחנת את חשיבות הצבת מטרות ריאליות וברות ביצוע כמקור להנאה והנעה בחיים. איך נוכל להתחיל לעשות צעד קטן לקראת שינוי מיוחל. מהי משמעות ואיך אדע מה המשמעות שלי?

הכרת תודה כדרך חיים

הכרת תודה מסייעת לראות את החלק הטוב בחיינו ותורמת לתחושת הסיפוק, חיזוק מוטיבציה ואף משפרת יחסים חברתיים. האם אפשר להודות על הכל? ולמה סליחה מעצמנו קשורה להכרת תודה?

תקשורת מקרבת

מהי תקשורת ומה הסגנון התקשורתי שלנו? איך ניתן לנהל דיון ופתירת סוגיות באמצעות מסרים חיוביים ולא מאשימים.

סובייקטיביות ומודל אפר"ת

איך הסובייקטיביות משפיעה על התנהלותינו ולמה האחר חושב אחרת באותה סיטואציה? נלמד על מודל אפר"ת שמאפשר לנו זוית ומחשבה אחרת ויכולה לסייע בפיתרון קונפליקטים ואי הבנות.

אמנות העידוד

עידוד הוא המזון הרוחני שלנו. האדם נזקק כל חייו לעידוד וחיזוקים. איך מעודדים נכון? מה צריך להגיד שהצד השני ירגיש שאנו רואים אותו ומאמינים ביכולותיו.

הנעורים מבוזבזים על הצעירים

ההרצאה סוקרת את תופעת הגילנות והיבטיה בחברה, איך ניתן להגביר את המעורבות של האדם בסביבה, באחרים ובעצמו, כדי לחזק את בריאותו הנפשית והפיזית.

סדנאות

סבתאות

סבתאות גאה
סדנה לסבים וסבתות שנכדיהם משתייכים לקהילה ההומו-לסבית ובה נדון בשאלות של ערכים, האם לספר לכולם? סוגי המשפחות החדשות ויתאפשר שיח פתוח בין החברים.

סבתאות לנכדים עם צרכים מיוחדים

התמודדות עם נכד בעל צרכים מיוחדים מעמידה את הסבתאות בקושי כיצד לעזור ולתמוך גם בילד וגם בהוריו, ציפיות משפחתיות, הזדהות מול רחמים ועוד.

סבתאות מודרנית

מהי סבתאות בעידן החדש ואיך אפשר לשלב את הסבתאות עם מעגלי החיים הנוספים, בסדנה אתן כלים לתקשורת נכונה וגבולות האחריות מול הילדים והנכדים.

ואף על פי כן נמשיך בגאון

סדנה מיועדת לאלמנים ואלמנות והיא מסייעת לעבד את הקשיים הרגשיים ותחושת האובדן המשפיעיים על המשך החיים. התאלמנות בגיל המבוגר הוא אובדן קשה ומצריך התייחסות לצמיחה מחודשת, היצמדות לכוחות האישיים והסביבתיים, התמודדות עם תחושות של הצלחה והחמצה, שלבי האבל ועוד. בסדנה נערכת דינמיקה קבוצתית, הבעת רגשות ומציאת פתרונות לקשיים העולים בקבוצה.

נהר החיים

סדנה של חשיבה חיובית המבוססת על עקרונות הפסיכולוגיה החיובית ועוסקת במסע חיינו. במפגשים עולים הנושאים של תקשורת כמנוף לשיפור יחסים, יחסים במשפחה, ניהול כעסים, התמודדות עם שינויים, עוצמות אישיות ותכנים העולים מצרכי השטח ובקשת המשתתפים. הסדנה מלווה בדינמיקה קבוצתית מלמדת וכלים השלכתיים להעברת המסר ומיועדת לקהלים מגוונים.

תהליך אימון אישי

המומחיות שלי היא ייעוץ ואימון אישי. המחצית השנייה של החיים מציבה בפנינו אתגרים ודילמות ייחודיות כמו מציאת משמעות לאחר היציאה לגמלאות, עדכון היחסים במשפחה, מעבר לדיור מוגן ועוד. היכולות המקצועיות שלי באות לידי ביטוי בתהליך אימוני קצר וקולע המניע את המתייעץ לעבר מטרתו.

אימון אישי עוסק בעתיד הרצוי לכם וזהו מסע מרתק להכרה בעוצמות האישיות וביכולת לחיות חיים מיטביים.

בסיום תהליך האימון מתאמנים רבים העידו שלמדו להכיר את עצמכם דרכי ובזכות ההקשבה וההכלה שקיבלו ממני הצליחו להניע עצמם לחשיבה בונה ופעולות להשגת המטרה.

השתלבות בסדנאות פרישה

השתלבות בסדנאות פרישה – פרישה מעבודה היא תקופה משמעותית בחייו של אדם. סדר היום משתנה ויש חשש להיווצרות חלל ריק ואובדן הערך העצמי לצד התמודדויות חדשות במשפחה, בחברה ואולי אף בעולם העבודה החדש (התנדבות).
אני מציעה להשתלב בסדנאות פרישה שעורכות ארגונים לעובדיהם בנושאים של עדכון יחסים במשפחה, בני משפחה מטפלים, תקשורת מקרבת ומציאת משמעות מחודשת.
ארגונים המעוניינים לרענן את סדנאות הפרישה על ידי הרצאות וסדנאות חדשות ומרתקות ובתחום של בני משפחה מטפלים ומעגלי החיים החדשים, מוזמנים לשלב כח אתי.

רוצים לשמוע עוד? דברו איתי

שאלות ותשובות

רובנו נאלץ לסעוד הורה מזדקן, גם אם לא נקלח ונאכיל אותו אלא "רק" נלווה לטיפולים רפואיים, נטפל בסידורים בירוקרטיים, נזמין טכנאי, נעזור בקניות, נשלם ועד בית ועוד אנו נחשבים מטפלים (caregiver)! גם אם יש מטפל זר אנו עדיין נמצאים שם כדי לעזור, לתמוך פיזית ונפשית ולהמשיך לנהל את הטיפול באופן מיטבי.

העומס הרגשי (כעס, תיסכול, אהבה), הפיזי והכלכלי הוא עצום. בני המשפחה המטפלים נחשבים לעובדים השקופים של מערכות הרווחה והבריאות. אנו מוצאים עצמנו לבד בהתמודדות, לא נוטים לשתף את המנהל בעבודה ואף לא את חברנו ולעיתים גם לא את משפחתנו.

המסע הטיפולי יכול להיות ארוך בדומה לריצת מרתון ומלווה במעורבות רגשית גדולה ובתחושת עומס ושחיקה ולכן יש צורך לדעת לפזר את הכוחות והמשאבים באופן מושכל ולעקוב אחרי המצב הפיזי והנפשי של המטפל.

אנו חייבים לדאוג לעצמנו בהליך הטיפולי. לא לדחות בדיקות רפואיות שלנו, למצוא זמן לבילוי עם משפחה וחברים, לעשות תרגילי התעמלות ונשימות שמקלות על המתח, לקנות שרותים (קניות, טיפול, נקיון) ולהבין שאנו לא תמיד נעמוד בציפיות של כולם.
מזהה את עצמך בתפקיד? 

למה כדאי לארגונים לתמוך בעובד המטפל בהוריו?

כאשר עובד עסוק בטיפול בהוריו משימות הטיפול מזדחלות גם למקום העבודה והדבר מתבטא בסידורים אישיים בזמן העבודה, היעדרויות, יציאות מוקדמות או איחורים ומשפיע באופן ישיר על התפוקות הארגוניות.

לכן, כאשר ארגון תומך בעובד ומכיר בקשיים אלו,יחוש העובד מחוייבות גבוהה למעסיק, יגביר את המוטיבציה ואף ישמר אותו בארגון.

תקופת הגיל השלישי היא תקופת חיים המתחילה לפי ארגון הבריאות הבינלאומי מגיל 65 אך בימינו ימי הגיל השלישי נדחים לתקופת חיים מאוחרת יותר. לא ניתן להתייחס לכל תקופת הגיל השלישי כמיקשה אחת ויש צורך להבין שבכל תקופת חיים יש צרכים ואפשרויות שונות ולכן היום מדברים על מושגים של בגרות שניה ושל גיל התבונה העשיר בנסיון וחוכמת חיים. בגרות שניה היא התקופה שבה אדם פורש לגימלאות ונפתחות בפניו אפשרויות חדשות לעשיה, לקריירה שניה, להתנדבות, להנאות ולהגשמת חלומות ולשיפור איכות חייו.. אני רואה מדי יום זקנים המשמשים לי להשראה. אותם זקנים פעילים, מתגברים על קשיים טכנולוגיים, מטיילים, לומדים, משתתפים בהרצאות ופעילויות חברתיות ומשמשים בחוכמתם ונסיון חייהם כמגדלור חברתי ומשפחתי. נסיוני המקצועי לימד אותי שגיל הוא מנטלי ואף מי שלא בריא ומוגבל עדיין יכול למצוא טעם ומשמעות בחייו. נדרש לכך ביטחון עצמי, יכולת להתמודד עם שינויים ועצמאות רגשית שאותם ניתן למצוא ולחזק. הקשבה והכוונה יכולות לתת מענה ללבטים גדולים.

בתקופת חיים של לפני פרישה ואחריה אנו נדרשים לחשב מסלול מחדש בהיבטים שונים של חיינו: תעסוקה, משפחה, מקום מגורים, חברה, שעות הפנאי ועוד. אנו מרגישים מבולבלים ומתקשים לקבל החלטות. לעיתים מתגנבות חששות לעתיד לבוא, אנו נאלצים לעיתים להתמודד עם ריבוי משימות של מטלות ועזרה לאחרים (ילדים, נכדים ואף הורים) ומנגד רוצים גם ליהנות מתקופת חיים נפלאה זאת.

פנתה אליי גברת שמתחבטת בשאלה הרת גורל האם לעבור לדיור מוגן. לאחר מספר מפגשים וסקירת האפשרויות הקיימות והעלאת רעיונות חדשים התגבשה החלטתה הסופית של הגברת.

נשאלת השאלה איך ניקח את נסיון השנים וחוכמת החיים וניישם אותם בתקופת החיים החדשה שנפרשת לפנינו.

בשיטת האימון החדשה שלי אני מביאה יכולות גבוהות של דיוק המטרות האימוניות, נסיון ארוך שנים וידע מקצועי נרחב ועוזרת למתאמן לשפר את חייו במעגלי החיים השונים.

בין לקוחותיי

יצירת קשר

אני פה כדי לעזור לכם.

בכל שאלה, התלבטות מוזמנים ליצור איתי קשר במייל או בטלפון.

יכולים גם להשאיר את הפרטים שלכם בטופס ואחזור אליכם.